Language

Horizonverkenning Kledingtextiel

Date: 
25 Apr 2017 12:00 - 15:00
Location: 
Centexbel - Technologiepark 7 - Zwijnaarde

Dit jaarlijkse seminarie is het ijkpunt voor kennis rond kledingtextiel en kledinginnovaties. Een must voor iedereen die in het domein actief is.
Dit jaar met buitenlandse inbreng: Zo komt Neffa uit Amsterdam het samenspel van innovatie en design met een karrevracht aan demonstratoren aantonen. Ook één van de sterkste user-centred ontwikkelingen van de laatste jaren komt aan bod bij INGA wellbeing. Drawy.eu, een totaaloplossing voor het beschermen van uw (textiel)designs, komt zich ook voorstellen.

De inbreng van onze externe sprekers wordt aangevuld door enkele Centexbel-experts die u de hoogte brengen van nieuwe ontwikkelingen op het vlak van OEKO-TEX®, normalisatie en innovaties.

Een boeiende en leerrijke middag voor iedereen!

Programma

Nieuwigheden van het voorbije jaar – kledingtextiel

Sander De Vrieze staat in deze presentatie stil bij nieuwigheden van het voorbije jaar rond kledingtextiel. Hij doet dit aan de hand van gepubliceerde octrooi(aanvragen) en verschillende infokanalen. Uit deze stroom van informatie haalt iedereen een aantal interessante nieuwigheden voor zijn activiteiten!
Sander De Vrieze, Centexbel

Innovatie en design: een samenspel

Aan de hand van praktijkvoorbeelden introduceert Aniela Hoitink haar bedrijf Neffa. Neffa is een interdisciplinair design studio die zich bezig houdt met textiel innovatie. Om innovatie te laten slagen, is een goed ontwerp onontbeerlijk. Tijdens haar presentatie laat zij zien dat bij innovatie het design niet als laatste aan bod moet komen, maar dat dit een samenspel is met de innovatie. De presentatie is doorspekt met een aantal relevante voorbeelden.
Aniela Hoitink, Neffa

Veranderingen in het landschap van de Normalisatie

De Europese norm voor kledingmaten is er eindelijk en de normen inzake “veiligheid in de slaapomgeving” worden gefinaliseerd. Daarnaast zijn nog andere normen in ontwikkeling. Edwin Maes geeft een overzicht van de evolutie inzake normalisatie binnen het toepassingsgebied gewone kleding.
Edwin Maes, Centexbel

OEKO-TEX® certificatie: onze jaarlijkse update

Na 25 jaar draagt OEKO-TEX® de slogan “vertrouwen in textiel” nog steeds hoog in het vaandel, maar nu in een nieuw jasje, gecertificeerd uiteraard!
U komt alles te weten over de in 2017 aangepaste parameters en limietwaarden van de STANDARD 100 en de lancering van de nieuwe LEATHER STANDARD .
Tijdens de presentatie wordt eveneens de mogelijkheid belicht die OEKO-TEX® biedt om te voldoen aan de DETOX Campaign van Greenpeace.
Filip Govaert, Centexbel

Drawy, een globale oplossing voor de auteursrechten

Drawy biedt on-line een totale oplossing voor de bescherming van de auteursrechten en copyright op een zeer gebruiksvriendelijke en goedkope website.
Mathieu Liebaert, Stampy

The power to dress well, even when unwell

INGA Wellbeing hoopt een sociale en systemische verandering te creëren in de wijze waarop mensen zich (kunnen) kleden gedurende medische behandelingen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van onze aangepaste kledij, die een grotere mobiliteit, onafhankelijkheid, comfort en waardigheid geeft. Die kledij verbetert zowel de psychologische als klinische resultaten voor de patiënt en zorgt er bovendien voor dat de zorgmedewerkers hun job gemakkelijker en efficiënter kunnen uitvoeren. Werken met de juiste stoffen is de sleutel tot ons succes.
Fiona McGreal, INGA Wellbeing

Deelnameprijs

leden Centexbel: 100 euro-persoon-sessie | niet-leden: 120 euro-persoon-sessie
kmo-portefeuille (opleidingsubsidie)
Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW.
Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.

Event type: 
participation fee and registration required
Contact people: