Language

Open bedrijvendag in Centexbel-VKC Kortrijk

Date: 
01 Oct 2017 10:00 - 17:00
Location: 
VKC-Centexbel - E.Sabbelaan 49 - 8500 Kortrijk
obd2017.pngOp zondag 1 oktober zetten wij onze deuren open! Ontdek de wereld van nieuwe materialen! Kom kijken hoe kunststofproducten worden gemaakt en neem één product mee naar huis. Weet je hoeveel soorten kunststof er bestaan? Wat bedoelen ze precies met bio-gebaseerde grondstoffen, industrieel textiel of slimme producten? Samen met onze partners binnen de textiel- & kunststoffenindustrie, tonen we op een laagdrempelige manier het potentieel van deze cluster. Verken daarnaast de job- & opleidingsmogelijkheden binnen deze sector. Van harte welkom tussen 10 en 17 uur. Graag tot dan!

De Fabriek voor de Toekomst Nieuwe Materialen, een initiatief van de POM West-Vlaanderen, wil samen met haar partners de kunststoffen- en textielindustrie versterken. Ontdek hoe onze partners dagelijks de uitdagingen binnen de sector aangaan. Deze zijn bv. ontwikkeling van innovatieve producten, duurzaam materiaalgebruik en nood aan technische talent.

  • Het kenniscentrum Centexbel ondersteunt de bedrijven op technologisch, onderzoeks- en opleidingsvlak. Kom kijken hoe kunststof- en textielproducten worden gemaakt en neem één product mee naar huis!
  • De Academie voor de Toekomst & Hoger Onderwijs, creëren opleidingen voor werknemers, werkzoekenden & studenten om zich bij te scholen in innovatieve technologieën en op deze manier voldoende instroom van competente medewerkers te garanderen.

Op Open Bedrijvendag tonen wij op een laagdrempelige manier het potentieel van deze cluster. Ideaal voor gezinnen om op een interactieve manier kennis te maken met de wereld van nieuwe materialen’.

De textiel- en kunststofsector behoort vandaag tot de wereldtop met technische en complexe producten, die in de meest uiteenlopende toepassingen worden aangewend. Deze zijn licht van gewicht en dus energiebesparend (bv. minder brandstofverbruik bij auto’s). Door de grote vormvrijheid zijn ze ideaal voor vele innovatieproducten en technologische doorbraken (bv. kunstheup, laptop). Ook naar design toe zijn talrijke inkleurmogelijkheden een groot voordeel. Tenslotte zorgen deze ook voor hygiëne (bv. bewaarmiddel voor voedsel, medische textiel), veiligheid (bv. airbag, valhelm, beschermpakken), isolatie (bv. dakisolatie) en gebruiksgemak (bv. lenzen).

Met het Plastic LAB wil PlastIQ, opleidingspartner voor kunststoffen, mensen verwonderen! Verwonderen over de mogelijkheden die kunststoffen ons bieden. Met een bestelwagen vol educatieve experimenten trekt onze coach de wijde wereld in. Wist je immers dat je met je restafval een frisbee, masker of speelgoedwagen kan maken? Dat een 3D-printer ook werkt met bio-plastics?

Event type: 
organization by third party
Contact people: