Groen bouwen, bent u er klaar voor?

Groene gevels zorgen voor zuurstof en leven in de stad. En dat is goed voor de bewoners, de omgeving én het klimaat.

Recent wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve impact van verticaal groen en biedt innovatie- en ontwikkelingsopportuniteiten, ook voor u.

Tijdens deze praktijkgerichte studiedag worden de eindresultaten van het onderzoek ‘Groene Gevels’ belicht.

Programma

U krijgt de mogelijkheid om demo- en proefopstellingen met verschillende types groene wanden te bezichtigen in het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) en contact te leggen met specialisten in diverse kennisdomeinen: planten, substraat, irrigatie, onderhoud, interactie vegetatie-constructie, akoestiek, LCA, waterzuivering, luchtzuivering en groene architectuur.

We zijn verheugd om nationale én internationale topsprekers te kunnen aankondigen. De Oostenrijkse Vera Enzi (European Federation of Green Roofs & Walls), internationaal expert in groene infrastructuur, zal het Europese beleid toelichten en inspirerende realisaties uit heel Europa tonen.

Het gerenommeerde Belgische architectenbureau Xaveer De Geyter Architects (XDGA) zal Melopee presenteren, het Gentse voorbeeldproject van grondgebonden groene gevels.

Ten slotte zal het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti – wereldwijd bekend voor baanbrekende groene projecten zoals de Bosco Verticale in Milaan – enkele recente projecten in de Lage Landen presenteren: een groene sociale woontoren in Eindhoven, een ‘verticaal bos’ in Utrecht en het ‘Palazzo Verde’ in Antwerpen.


 

Tarieven en inschrijving

De deelnameprijs: € 75.

Door deel te nemen aan een korte online enquête kunt u genieten van een verlaagd tarief (€ 50) 

Deelname is gratis voor de leden van de gebruikersgroep van het onderzoeksproject ‘Groen Bouwen’.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot en met 15 mei via de website van het WTCB.