Welkomstwoord

Kris Van Peteghem, Fedustria

Uitvindingen en innovaties voor kleding

Sander gaat in op de nieuwigheden en patentaanvragen van het voorbije jaar over kleding. Deze inspirerende presentatie kan je leiden tot nieuwe technologieën, partners vanuit (minder) gekende hoek en trends waar de markt naar evolueert.

Sander De Vrieze, Centexbel

Normenevoluties in het domein van kleding en kledingtextiel

Het afgelopen jaar werden veel normen ontwikkeld en gepubliceerd of staan op het punt gepubliceerd te worden. Enkele van deze normen zullen geharmoniseerd worden met betrekking tot Europese wetgeving. Vooral normen met betrekking tot lichaamsmaten, veiligheid in de slaapomgeving van baby’s, veiligheid van kinderkleding en samenstelling analyses komen hiervoor in aanmerking. Edwin geeft u een update van deze normevoluties.

Edwin Maes, Centexbel

De impact van kleur op uw zakencijfer!

Als je weet dat bij 85% van alle aankopen kleur de belangrijkste factor is, klinkt het bijzonder logisch dat je als bedrijf best een kleurenstrategie hebt. Op basis van meer dan 20 jaar research lanceerde Color Navigator enkele jaren terug het Color Navigator System waardoor het voor de eerste maal mogelijk was kleurkeuzes af te stemmen op regio, doelgroep en toepassing. Dit systeem werd ondertussen geadopteerd door tal van internationale bedrijven, brand owners & universiteiten. Vandaag is Color Navigator met haar globaal gepatenteerde methodologie actief in quasi alle sectoren waaronder de textielsector.

Bart Van Tigchelt, Color Navigator

STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificatie: onze jaarlijkse update

Naast een overzicht van de nieuwe chemische parameters en hun limietwaarden wordt gekeken hoe de DETOX eisen binnen de STANDARD 100 by OEKO-TEX® in de praktijk worden gebracht.

Filip Govaert, Centexbel

De duurzame revolutie

Steeds meer aankopers van diverse overheidsinstanties en bedrijven willen duurzaam aankopen. Circulair aankopen is een belangrijke hefboom voor de overgang naar een circulaire economie. 150 organisaties engageren zich om samen deze manier van aankopen toe te passen of te faciliteren binnen het kader van de Green Deals (Vlaamse overheid). Dit creëert veel opportuniteiten maar tevens veel vragen. De business as usual wordt grondig verstoord en huidige leveranciers worden gedwongen zich te heroriënteren. In de presentatie wordt een overzicht gegeven van de vragen die bedrijven kunnen verwachten en waar nu nog knelpunten en dus opportuniteiten zitten.

Hoe textiel vlek- en geurvrij te houden zonder te wassen?

In de presentatie zal besproken worden welke ecologische alternatieven kunnen gebruikt worden ter vervanging van C8 fluuorcarbonen voor het bekomen van water- en olie afstoting. De presentatie zal ook een licht werpen op milieuvriendelijke en biocide vrije technieken om textiel geurvrij te houden.

David De Smet, Centexbel

Afsluitend woord

Kris Van Peteghem, Fedustria

Tarieven en voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.