Wat is Predictive Maintenance

Predictive maintenance, het inzetten van data-analyse om te voorspellen wanneer bijvoorbeeld een machine aan vervanging toe is, wordt al enige jaren gezien als de grote belofte van Industrie 4.0 in de wereld van onderhoud en assetmanagement. 

Tijdens deze ontbijtsessie leert u meer over hoe u efficiënter gebruik kunt maken van de machinegegevens waarover u beschikt.

Programma

Artificiële intelligentie voor predictive maintenance: wanneer en hoe?

Jan Verhasselt, Yazzoom

In deze lezing tonen we hoe artificiële intelligentie (AI) toegepast kan worden voor het predictief onderhoud van machines, productielijnen en Internet of things (IoT) toestellen. We bespreken de voor- en nadelen van de AI gebaseerde aanpak t.o.v. andere meer traditionele manieren van onderhoud zodat de toehoorder beter geïnformeerd wordt om te oordelen wanneer AI te gebruiken.


Praktisch aan de slag met Industrie 4.0 voor Predictive Maintenance

Ulrich Seldeslachts, 3IF

De proeftuin Condition Based Maintenance van 3IF.be is een van de Vlaamse proeftuinen die de wereld van Industrie 4.0 wat dichter bij de Vlaamse productiebedrijven wil brengen. Door het gebruiken van industriële IoT met sensoren worden praktische metingen gedaan van machines en processen. De gegevens worden lokaal verzameld en eventueel doorgestuurd naar een omgeving in de cloud voor verdere analyses. Uiteindelijke doel: beperken van de kost van voorraden van vervangmateriaal, doelgerichte en tijdige interventies voor onderhoud, verhogen van de duurzaamheid van verbruiksgoederen, besparen op energieverlies, … We delen onze praktijkervaringen van het gebruik van IIoT, cloud integraties, proof of concepts en andere. Aan de hand van drie concrete cases tonen we: kostenbesparing door preventie van te vroege vervanging van boorkoppen, vermindering van opslagkosten van vervangtoestellen en het inrichten van nieuwe diensten door verbeterd toezicht.

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.