Een mix van "state-of-the-art" en nieuwigheden bezorgt u opnieuw een boeiende namiddag waarin u in een korte tijdspanne een massa bijleert over de wereld van beschermend textiel.

Programma

Evoluties en patenten voor beschermend textiel

Sander De Vrieze staat stil bij de patent(aanvragen) die sinds juni 2018 (laatste editie van deze horizonverkenning) werden gepubliceerd rond beschermkledij. Daarnaast werpt hij een blik op de toekomst vertrekkend vanuit de huidige tendensen, evoluties en trends.
Sander De Vrieze, Centexbel


Onderzoek naar herbruikbare beschermpakken tegen infectieziekten

In tegenstelling tot de beschermkleding die werd gebruikt tijdens de ebola-uitbraak 2013-2016 in West-Afrika, willen we een herbruikbare oplossing ontwikkelen. Dit verlaagt de transport- en opslagkosten en vermindert ook de hoeveelheid infectueus afval dat moet worden verwijderd. Door een speciaal design is het aan- en uittrekken een stuk eenvoudiger en is er bovendien minder gevaar voor contaminatie.
Frederik Goethals, Centexbel


Care4Quality 

Care4Quality is een kwaliteitscertificaat en -managementsysteem voor wasserijen die textiel verzorgen uit de voedingsnijverheid en de zorgsector en rekening moeten houden met de vereisten van deze sectoren. Die vereisten zijn gebaseerd op ISO-normen voor kwaliteitsbeheer, de Europese norm voor RABC en andere diverse buitenlandse varianten (Certex, AFNOR, RAL, enz.). 

Toegevoegde waarde: verschillende eindklanten vragen een garantie voor de visuele en hygiënische kwaliteit van het gereinigde linnen. Bovendien eisen bepaalde klanten o.a. analyseresultaten van microbiologische onderzoeken op jaarlijkse of trimestriële basis. Care4Quality maakt kwaliteit zichtbaar. De garantie in verband met de visuele en hygiënische kwaliteit van het gereinigd textiel wordt door dit certificaat ondersteund door een onafhankelijke derde partij.
Dirk Simoens, BQA


Reiniging van "High Visibility" en brandweerkleding

Christeyns geeft uitleg over een totaal wasconcept voor high-Vis & brandweeruniformen, dat speciaal werd ontwikkeld om de beschermende lagen en reflecterende banden te behouden.
Christeyns


Gevaar op brandwonden door stoom bij brandweermannen

In deze lezing wordt dieper ingegaan op brandwonden, op stoom in zijn verschillende vormen, op het gebruik van water als blusmiddel, op de manier waarop men moet omgaan met stoom tijdens blusinterventies, op de bescherming van de brandweerman en op de inwendige opwarming in de beschermende kleding.
Filip Vets, Brandweer Gent


 

Tarieven en Voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.