Programma

Broodjeslunch

 

Verwelkoming en introductie

Wim Grymonprez, Centexbel-VKC

Evoluties in energie-efficiëntie voor kunststofverwerking

Sander De Vrieze, Centexbel

Sander De Vrieze staat stil bij de patent(aanvragen) die sinds 2017 zijn uitgekomen voor de verbetering van energie efficiëntie in kunststofverwerking. Daarnaast werpt Sander ook een blik op de toekomst op basis van de huidige tendensen, evoluties en trends.

Relatie smeerolie en energie-efficiëntie

Bert-Jan Hermsen, ExxonMobil

Energiebesparingen en het efficiënt aanwenden van materialen en grondstoffen zijn anno 2018 cruciale facturen voor elke onderneming. De unieke en gepatenteerde Mobil-smeermiddelen bijhorende expertise kunnen hier een aanzienlijke meerwaarde vormen.

Energieconsumptie bij spuitgieten

Steven Latré en Karen Soete, KU Leuven Campus Brugge 

Sinds de beschikbaarheid van elektrische spuitgietmachines zetten de meeste machinefabrikanten sterk in op dit type processen. Als aanvulling op de overstap naar een elektrisch machinepark moet ook de mogelijke energiebesparing bij de huidige machines bekeken worden. Wat zijn de meest energieverslindende stappen in het spuigietproces en hoe worden deze op een zuinige manier ingesteld? Hoe kan het gebruik van een powerlogger het energieverbruik van een spuitgietproces positief beïnvloeden? Wat is de bijdrage van de periferie en het type product? Deze vragen zijn het onderwerp van het aangevraagd VLAIO TETRA project ECONIM en komen aan bod in de lezing. Het TETRA project wordt uitgewerkt door de onderzoeksgroepen ProPoLiS en Cel Kunststoffen van KU Leuven en Centexbel-VKC.

Pauze

Real time energy monitoring via MES (Manufacturing Execution System)

Herman Dewitte, Barco

In deze voordracht wordt kort toegelicht hoe het energieverbruik in de kunststofindustrie kan gemeten worden en hoe men met de bekomen gegevens het energieverbruik kan terugdringen. Na de presentatie wordt aan de machine meer uitleg verstrekt over de sensoren die aangebracht zijn voor de data-captatie van het energie management systeem. 

Tarieven en voorwaarden

Centexbel leden: 100 euro

Andere deelnemers: 120 euro

kmo-portefeuille 

Erkenningsnummer Centexbel DV.O101549

Uw inschrijving is enkel geldig na ontvangst van onze elektronische bevestiging.
Na inschrijving ontvangt u een factuur voor de betaling, inclusief 21% BTW. Eventuele annuleringen dienen schriftelijk te gebeuren. Bij annuleringen na 5 dagen voor aanvang van de sessie wordt geen terugbetaling voorzien. Deelnemers kunnen zich ten allen tijde door een andere persoon laten vervangen. In dit geval worden geen extra kosten aangerekend. Gelieve wel de naamsverandering door te geven.